REACTIES VAN OUDERS DIE DE CURSUS VOLGDEN

Ik heb twee massagelessen aan huis gehad met mijn dochter Pip. Zij is ons vierde kindje en de massages zijn een hele goede manier om in de drukte even bewust tijd voor haar te maken en haar te koesteren. Merle creëert een hele prettige en ontspannen sfeer en voelt heel goed aan wat prettig is voor moeder en baby. Pip is er heel ontspannen bij en kan er heerlijk van genieten. Ook voor mij zijn het echte rustmomenten. Ik kan het van harte aanbevelen!
Marije 15 december 2017

"Ik vond het heel waardevol en interessant om deze massagecursus te volgen. Je heldere uitleg en fijne begeleiding maken het een leerzame en gezellige cursus"
Myrthe 4 augustus 2017

"Deze privé-massagecursus aan huis kwam voor mij en m'n dochtertje precies op het goede moment. Merle heeft een heel empathische en natuurlijke manier van uitleggen, en weet een opvallend serene sfeer te creëren. Als je een bijzondere ervaring voor jezelf en je kindje wil waar je nog tijden op kunt teren, dan zit je hier goed."
Carolijn 20 juni 2017

"We hebben enorm genoten van de cursus babymassage bij Merle. Mijn dochter vindt het heerlijk om gemasseerd te worden, je zag haar tijdens de les echt genieten. Zelf werd ik ook helemaal ontspannen van de les. We gaan de donderdagochtend missen, maar we gaan thuis lekker verder. Merle heeft een warme persoonlijkheid waarbij je je snel op je gemak voelt. Zij is ook een goede docent: duidelijke en rustige uitleg tijdens de les en goede documentatie voor mee naar huis. De cursus is met veel liefde en aandacht samengesteld. Een aanrader voor alle jonge ouders!"
Anna 3 mei 2016

"Mijn zoontje en ik hebben genoten van de babymassage lessen van Merle! Echt een wekelijks relax moment was het, met alle aandacht voor elkaar. Ook de gezelligheid en fijne sfeer maakten dat ik die donderdagochtenden na afloop van de cursus best een beetje heb gemist :) De massages pas ik nog steeds toe. De kleine vindt het heerlijk en wanneer ik de indruk heb dat hij last heeft van krampjes, weet ik wat ik kan doen. Heel fijn!"
Danuta 1 mei 2016

"Merle weet op een hele warme, rustige, en heldere manier uit te leggen hoe je je baby het beste kunt masseren en waar welke aanraking goed voor is. Ik merkte dat mijn zoontje het heerlijk vindt om bloot te zijn en aangeraakt te worden. Nu smeerde ik hem zelf al in en masseerde hem op mijn eigen manier, maar door de cursus weet ik nu hoe ik dit, van top tot teen, met de juiste techniek kan doen. En ook hoe lang en hoeveel druk ik uit mag oefenen op zijn lijfje. Masseren is voor mij en mijn kindje een heerlijke manier om fysiek contact te hebben met elkaar. Zowel door het spelende als ontspannende karakter van de massage-oefeningen. Aan de cursus nemen slechts een handjevol baby's deel. Hierdoor is er alle aandacht, ook individueel, voor iedereen. Mede daardoor, maar ook vanwege de liefdevolle manier waarop Merle met alle baby's omgaat, is deze cursus een absolute aanrader."
Maaike 28 april 2016

"I did this massage course because I wanted to deepen my connection with my baby and use it as a way to calm him before bed. The classes were really special with a relaxed learning atmosphere and Merle has a great warmth that added to the experience. I continue to use the techniques learnt many times a week. Thank you Merle for such a wonderful experience and our babies thank you too!"
Jasmine 12 april 2016

"Ik had zelf al wat uit een boekje geoefend voordat ik de cursus bij Merle boekte, dus ik was erg benieuwd of dit anders zou zijn of een meerwaarde zou hebben.
Die had het zeker! Het was fijn om de oefeningen beter uitgelegd te krijgen, soms gecorrigeerd te worden en vaker onder haar toeziend oog te kunnen oefenen.
Hierdoor masseer ik nu met regelmaat thuis en kan ik het zonder boekje doen waardoor ik echt contact maak met mijn kindje en zelf meer in het moment zit. Alles bij elkaar een fijne ervaring en mooi cadeau om jezelf en jou kindje te geven..voor nu, en de komende jaren!"
Frauke 5 april 2016

"Merle geeft de cursus warm en professioneel. Ik vond het heerlijk om op zo'n fysieke manier in contact te zijn met mijn dochter en te zien hoe ze ervan genoot! Een fijn uitje samen in mijn verlof. En leuk om contact te hebben met andere moeders!"
Ingrid 1 februari 2016

"Na 3 sessies met Merle, voel ik me vol zelfvertrouwen om mijn baby te masseren en geniet zowel ik als mijn baby van de verschillende handgrepen, de aanraking en het sterke contact. Merle geeft een fijne, complete les en kijkt goed naar de babies en geeft de moeders bruikbare tips.
"Wij hadden met 4 vriendinnen en onze babies deze cursus prive gedaan en ik vond het echt een kado aan mezelf. Ik pak nu regelmatig een klein half uurtje en doe de massage en mijn baby slaapt er heel goed van."
Anne 14 januari 2016

"Door de cursus van Merle ben ik Evi met meer aandacht gaan aanraken. In de hectiek van alledag is de massage een moment om tot rust te komen en te genieten van mijn kindje. Door de verschillende massagetechnieken met Merle te oefenen heb ik geleerd om de liefde die ik voor Evi voel om te zetten in warmte en fysieke genegenheid. Evi vindt het masseren heerlijk. Het geeft haar ontspanning en geborgenheid. Door het masseren hoop ik Evi mee te geven hoe belangrijk aanraking is."
Dora 7 oktober 2015

"Ik wilde mijn kindje de grenzen van haar lijfje leren voelen, haar leren ontspannen en een band met haar opbouwen. Dankzij Merle heb ik die technieken nu in huis. Merle zelf heeft een hele prettige persoonlijkheid en is erg lief en geduldig. Als je een cursus babymassage wilt doen dan ben je bij Merle aan het goede adres."
Suze 9 oktober 2015

"Samen met mijn zoontje heb ik ontzettend genoten van de massagecursus.
Het voelt heel liefdevol om hem een massage te kunnen geven en hij geniet er echt van.
Ik geef hem nu eens per week een massage en verder pas ik veel van de oefeningen dagelijks toe.
Van sommige wordt hij rustig en van andere oefeningen gaat hij heerlijk lachen.
Het was ook erg leuk om andere moeders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
Merle heeft een warme persoonlijkheid, was erg fijn om de cursus bij haar te volgen."
Monique 29 juli 2015

"Toen ons zoontje vijf weken oud was, ben ik begonnen met een cursus babymassage bij Merle. Sowieso vond ik het erg leuk om iets nieuws te leren waar mijn zoontje ook baat bij heeft. Het mooie van babymassage is dat we het ook thuis kunnen toepassen. Ik merkte dat ik gaandeweg de cursus meer en meer contact kreeg met mijn zoontje en dat hij de aanrakingen prettig vond. Bovendien vond ik het erg fijn om zijn blote lijfje aan te raken. Wanneer doe je dit nou bewust in de dagelijkse drukte? Merle is een bijzonder plezierige persoonlijkheid, die haar lessen heel ontspannen brengt. Voor moeder én kind een manier om te ontspannen!"
Juliette 3 augustus 2015

"Heel waardevol om zo'n speciaal massage contact moment met mijn lieve dochter in alle rust en met leeftijdsgenootjes (voor beiden :-))  te hebben en van Merle alle tips en tricks te horen! Aanrader!"
Liselore 25 februari 2015

"De babymassage aan huis is ontspannen voor je baby en jezelf! Super om op deze manier met je baby bezig te zijn, ik ga dit zeker nog vaker oefenen!"
Leonie 12 februari 2015

"Julia heeft vanmiddag 2,5 uur geslapen i.p.v. haar normale max 45 minuten : ). Bizar! Hele relaxte middag voor ons allebei dus. Ik vond het heel fijn om te doen en voelde me net als Julia erg op m'n gemak bij jou! Dankjewel!!"
Inez 11 februari 201

"Leuke cursus waarbij je snel leert zelf je baby'tje van top tot teen te masseren. Door kleinschalige karakter veel persoonlijke aandacht. Echt een aanrader!"
Marlise 25 december 2014

"Merle leert je op een hele liefdevolle wijze je baby te masseren. Zowel mijn baby als ik vonden het heerlijk!"
Judy 29 januari 2015

"Al toen ik zwanger was van mijn tweede wilde ik graag een cursus babymassage doen. Ik merkte, ook na de geboorte, hoe weinig tijd er was om even echt contact met hem alleen te maken, met nog een gezellige dreumes in huis. De ochtend babymassage was dan ook echt 'onze ochtend'. We keken er lang van tevoren al naar uit! De warme en ongedwongen manier waarop Merle de cursus gaf maakte dat niet alleen hij maar ook ik helemaal zen was na afloop. We konden daarna allebei wel uren slapen. Inmiddels doen we het thuis ook regelmatig en het blijft elke keer een klein feestje. Bedankt Merle!"
Janneke 19-08-2014

"Op vakantie heb ik Tom nog een aantal keer gemasseerd. Het wordt steeds leuker en hij vindt het ook heel erg fijn. Ik heb er erg veel van geleerd, dus nogmaals super bedankt!"
Marijne 18-08-2014

"Nadat bleek dat ik geen borstvoeding kon geven, was Merle's cursus babymassage een hele fijne manier om toch intieme contactmomenten met mijn dochtertje Pia te ervaren. Het masseren in de groep was ontzettend leuk en ontspannend. Met de technieken die we leerden beleven we thuis regelmatig hele fijne, liefdevolle momenten samen. Pia geniet er zienderogen van, het stimuleert haar darmpjes en tijdens het masseren is ze echt alleen met mij bezig. We kijken elkaar non-stop aan en we lachen samen om bepaalde bewegingen. Ook lijkt Pia haar lijfje beter te leren kennen dankzij de massage: nu ze 11 weken oud is reageert ze steeds meer op de verschillende aanrakingen en sensaties."
Loes 08-08-2014

"Mijn kindje was nog erg jong toen we met de massage begonnen, maar het heeft hem ontzettend geholpen om te ontspannen en daarvan te genieten. Daarnaast is het superleuk om met z'n tweetjes te doen. De groep is klein en daardoor is het rustig en fijn. Merle straalt dit uit en weet dit goed over te brengen. Aanrader!"
Nathalie 15-07-2014

"De massagecursus was voor ons een moment in de week om iets samen te doen. Heerlijk om een uur lang écht contact te hebben met je baby! En nu de cursus voorbij is ben ik blij met de aangeleerde massage technieken zodat we die momenten ook thuis kunnen creëren."
Benthe 05-07-2014

"Door de babymassage leer je op een fijne en leuke manier contact met je baby te hebben. Geen ingewikkelde massage technieken,  je kunt ze goed elke dag toepassen en het is heel prettig voor je baby. Na de massage slaapt hij als een roosje!"
Ester 27-04-2014

"Het is heerlijk om je verse baby een uurtje in de week te trakteren op de babymassage. Je krijgt tegelijkertijd de techniek onder de knie en ontspant samen. De babymassagecursus van Merle was leuk en informatief, waar we nu nog de vruchten van plukken, de baby slaapt heerlijk na de verschillende oefeningen!"
Ellyne 27-04-2014

“Het is een zaterdags ritueel geworden: na het badje uitgebreid masseren. Een heerlijk rustmoment in een drukke week, waar Oscar en ik erg van genieten. Dankzij de rustige opbouw van de cursus en de heldere uitleg van Merle gaat het nu als vanzelf.”
Sandra 25-01-2014

“Het was heel erg leuk om te zien hoe baby's genieten van de aandacht en van het in hun blootje mogen spartelen. Van te voren dacht ik dat mijn kindje er niet rustig genoeg voor zou zijn. Ze wordt er inderdaad niet rustig van, maar heeft tijdens elke massage wel ontzettend veel plezier. Dank voor de leuke en leerzame zaterdagochtenden. Je begeleidt het geheel op een heel prettige manier.”
Emma 24-01-2014

“We missen ons gezellige uitje op de vrijdagmiddag wel hoor en zijn erg blij met alles wat je ons geleerd hebt. Twee keer in de week na het badje nemen we nog steeds de tijd voor een massage. We zijn er inmiddels allebei helemaal aan gewend en Valérie babbelt nog steeds de hele massage door!”
Corien 12-11-201INSPIRATIE
Bekijk hieronder twee mooie filmpjes en bekijk een prachtig bevallingsfilmpje via deze link.


 
Fotografie Sanne Hijlkema